vineri, 28 octombrie 2016

Paris, destinatia preferata de cupluri pentru un city break

Parisul este, probabil, cea mai râvnită destinaţie pentru un City Break.
Romantic, exuberant, vivace şi caleidoscopic, Parisul oferă totul şi satisface dorinţele fiecăruia.
Parisul este inepuizabil, se poate reveni aici ori de câte ori există posibilitatea, mereu va fi de văzut ceva nou şi va fi plăcut de revăzut ceea ce se ştia.
Începând cu Tour Eiffel, simbolul oraşului, ce oferă mereu o altă privelişte, o altă panoramă.
Parfumul Belle Epoque, romantismul boemei de altădată va fi mereu căutat în Montmartre, pe străduţe cu mistere şi cu multe cafenele.

Aşa cum de-a lungul Senei sunt referinţe de odinioară şi sunt poveştile de azi.
Vechile repere sunt mereu prezente, de la Notre Dame până la Sacré Coeur. Şi, de ce nu, cimitirul Père Lachaise sau în Montparnasse, spaţii culturale cu numeroase locuri faimoase.
Paris este depozitarul multor lucrări de artă din patrimoniul universal. Pentru surâsul Giocondei se stă la coadă. Cu acest faimos tablou al lui Leonardo da Vinci începe şi palpitantul roman 'Codul lui da Vinci', roman care poate fi un bun ghid de turism prin Paris.

Pentru români este aproape un pelerinaj de făcut la centrul Beaubourg, unde este expus atelierul lui Brâncuşi. Parisul a avut totdeauna spiritul de inovaţie şi oferă mereu mostre de creativitate. Aşa cum s-a ivit recent cladirea fundaţiei Louis Vuitton.  
Aerul de la Moulin Rouge sau o şansonetă într-o cafenea retro se îmbină cu jocuri de lasere şi concerte hi tech.
Paris este şi un creuzet etnic, aici se pot întâlni culturi diferite, aduse de pe tot globul. Exotismul se regaseşte în oferta din restaurante, în festivalurile ce se succed tot timpul anului. Mari spectacole, de operă sau de teatru, mari târguri de carte, sunt tot atâtea prilejuri de a savura strălucirea culturală a acestei capitale europene.

O vizită în Place de la Bastille te duce cu gândul la revoluţia care a născut ideile de libertate şi democraţie instaurate în lumea civilizată. În Paris se poate vedea şi replica statuii libertăţii, cea oferită în dar Americii. O promenadă pe Champs Élysées poate fi un bun rămas şi o promisiune de revenire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu