miercuri, 13 aprilie 2022

Praga – incursiune în arhitectura și stilul gotic

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe scurte, care să îmbine utilul cu plăcutul, atunci un city break în Praga este exact ceea ce căutați. O experiență fantastică, care vă va purta prin lumea goticului și vă va aduce cunoștințe fascinante despre aceasta.

Podul Carol - un pod de piatră gotic

Una dintre cele mai impresionante atracții turistice din Praga, Podul Carol este poate o alegere primul obiectiv turistic din Praga. Este un pod vechi de piatră, construit în stil gotic care leagă orașul nou și orașul vechi, fiind cunoscut ca cel mai faimos pod din toată Europa. Construit sub supravegherea arhitectului Petr Parler, acesta este faimos pentru statuia sa antică a Sfântului monarh roman Carol al IV-lea și cea a celui mai venerat sfânt al țării, Ioan Nepomuk.

Castelul Praga - cel mai mare complex medieval din Europa

Construit în jurul anului 880 d.Hr., acest castel antic este cel mai mare complex din lume și o altă atracție turistică extrem de populată din Praga. Cel mai faimos reper din Praga, se așază maiestuos pe versantul dealului și domină sub1lim orizontul, cu vedere la oraș din Cartierul Castelului. Catedrala Sfântul Vitus este cea mai proeminentă clădire istorică din castel și este de asemenea o plăcere pentru toți cei care își doresc să se bucure de o plimbare relaxantă, care la final să le ofere satisfacția unei panorame superbe.  

Muzeul Național - cea mai importantă instituție muzeală din Republica Cehă

Muzeul Național a fost complet renovat  cu 7 ani în urmă și găzduiește o serie de colecții importante care reprezintă diverse domenii, inclusiv antropologie, arheologie, mineralogie și zoologie. Acesta rămâne, fără doar și poate, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Praga. Expoziția arheologică este punctul culminant al acestui muzeu, prezentând artefacte romane din secolele I și II, care vor fi lecția perfectă de istorie aplicată de care aveți nevoie.

Clementine și Biblioteca Națională

Clementine este un grup de clădiri istorice în stil baroc, dintre care una este Biblioteca Națională a Republicii Cehe. Aceasta a devenit Biblioteca Națională în 1782 după expulzarea iezuiților și există în prezent peste 6 milioane de cărți aici, fiecare cu numeroase exemplare publicate în Cehia.

Biserica Maicii Domnului din Tyne

Cu toate acestea, unul dintre cele mai recunoscute obiective turistice din Praga rămâne Biserica Maicii Domnului din Tyne. Cunoscută și sub numele de Capela Tyne, această biserică are un turn impunător de 80 de metri care flanchează fiecare secțiune a bisericii. Este decorată cu numeroase obiecte sacre, un altar baroc datând din 1649, una dintre cele mai bune orgi europene din secolul al XVII-lea și un portal nordic gotic cu o sculptură a unei cruci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu