marți, 14 aprilie 2015

Tot ce trebuie sa stiti despre becuri led

         Initial am facut o mare confuzie intre becurile LED si becurile economice "normale" - care diin pacate am observat ca isi pierd capacitatea de a face lumina cam dupa un an de functionare - ceea ce inseamna ca economia de curent nu este pe masura decat in cazul unei utilizari constante - deci becurile economice  clasice nu prea merita pentru un om de rand ca mine, ce locuieste intr-o tara in care curentul electric inca este cat de cat ieftin.
         Insa care este treaba cu becurile led? Chiar a ajuns tehnologia LED atat de departe incat sa reuseasca sa creeze becuri cu lumina calda, puternica, becuri care sa poata fi cu adevarat economice? Ei bine... se pare ca da - asta pentru ca in primul rand becurile LED au o durata de viata mult mai lunga decat becurile  normale, cele incandescente si implicit mult mai mare decat a becurilor "economice" clasice, care contin un gaz ce isi pierde destul de rapid proprietatile chimice. In acelasi timp pretul -pretul care este comparabil cu cel al acelor becuri econoomice, poate putin mai mare - insa in acelasi timp economia de curent inregistrata prin
folosirea unui bec led este si ea mult mai mare.
           Cat de mult se economiseste cu un bec led?
           Se pare ca cele mai performante LED-uri reusesc sa consume doar 4W/ora pentru a alimenta echivalentul unui bec normal de 100W - evident, nu toate becurile LED reusesc aceasta performanta, insa in mod cert, pe viitor progresul tehnologic va face ca aaceste becuri led sa devina din ce in ce mai performante, iar odata cu  adoptarea acestora la scara larga, sa devina si mai ieftine - singura problema este ca odata cu scaderea pretului si cu imbunatatirea performantelor sa nu scada si calitatea acestui gen de produs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu