luni, 12 martie 2018

Cat de importante sunt fructele pentru prevenirea problemelor de sanatate


Artroza este una dintre acele afectiuni specifice persoanelor trecute de prima tinerete, care nu dispune de un tratament pentru combaterea definitiva a acesteia, ci doar pentru tinerea in frau a simptomelor. Asadar, pe aceasta cale se va controla durerea, boala nu va avansa, insa se vor reduce si inflamatiile, acestea din urma fiind un simptom al artrozei avansate, iar atunci cand lipsesc se poate spune ca afectiunea se amelioreaza.

In schimb, ultimele studii arata ca diferite tipuri de mancare joaca un rol important in artroza, astfel ca se recomanda consumul celor bogate in nutrienti, minerale si antioxidanti, care pot lupta pentru neutralizarea simptomelor. Recent s-a descoperit rolul rodiei in artroza, care este foarte important, intrucat acest fruct nu are grasimi, colesterol sau sodiu si, in schimb, e foarte bogat in nutrienti. Cu alte cuvinte, rodiile nu trebuie sa lipseasca din locuintele celor care sufera de artroza intrucat cu ajutorul acestor fructe va fi mult mai usor sa se bucure de o viata lipsita de dureri.

Beneficii
Conform studiilor, rodiile duc la scaderea inflamatiilor si durerilor articulare, blocarea producerii enzimelor care distrug cartilajele si amelioreaza simptomele aduse de artroza. Astfel, fructul poate fi consumat in diferite moduri, fie propriu-zis, fie suc, extract, fie poate sub forma de praf. In schimb, este ideal ca sucul sa fie pregatit acasa intrucat cele din comert, de cele mai multe ori, au adaugate cantitati ridicate de zahar, iar consumul a aproximativ 200 ml pe zi poate aduce beneficii considerabile. In cazul extractului, aproximativ 10 mg pe zi pot fi suficiente pentru ameliorarea simptomelor.


Ideal pentru sanatate
Rolul rodiei in artroza nu trebuie sa fie limitat, intrucat acest fruct aduce o multime de alte beneficii sanatatii intrucat este bogat in nutrienti si poate fi inclus cu usurinta in cadrul oricarei diete sanatoase. Bineinteles, alimentatia joaca un rol esential pentru sanatatea oricarei persoane, iar cei care sufera de artroza trebuie sa acorde o atentie sporita acestui aspect. Bogata in fibre, vitamina K, folat, cupru si potasiu, rodia poate fi vazuta si ca un desert ideal pentru persoane de toate varstele. De asemenea, o singura rodie contine aproape 50% din necesarul zilnic de vitamina C, fiind asadar foarte eficienta, insa datorita antioxidantilor din componenta ajuta si la prevenirea a numeroase afectiuni si intarirea sistemului imunitar.

Alte studii arata ca rodiile ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului la prostata, insa proprietatile fructului pot fi ideale chiar si pentru animalele care sufera de afectiuni ale oaselor. In acelasi timp, sucul de rodie ajuta la imbunatatirea memoriei, dar si protejeaza creierul si inima, astfel ca cei care isi fac un obicei din a consuma zilnic acest fruct vor putea constata imbunatatiri considerabile ale stilului de viata la mai multe capitole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu